Αλλεργίες & καταπολέμηση με διατροφή

21 Αντι-ισταμινικά τρόφιμα που καταπολεμούν την φλεγμονή και σταθεροποιούν τα ιστιοκύτταρα

 

Εάν έχετε δυσανεξία σε ισταμίνη, διαταραχή ενεργοποίησης ιστιοκυττάρων ή οποιαδήποτε άλλη φλεγμονώδη διαταραχή, τότε εδώ είναι 21 αντιισταμινικά τρόφιμα που καταπολεμούν τη φλεγμονή και σταθεροποιούν τα ιστιοκύτταρα φυσικά (αλλά και άλλα 21 συμπληρώματα για την αύξηση των διατροφικών αποθεμάτων):

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

αντι-ισταμινικό νεράιδα

1. Νεροκάρδαμο (Nasturtium officinale)

Το Watercress είναι ένα σταυρόφυτο λαχανικό που έχει μια πιπέρι, αψιά, γεύση σαν πυραύλων. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά πυκνά φυτά που είναι συνήθως διαθέσιμα. Μια μελέτη έδειξε ότι το νεροκάρδαμα αναστέλλει το 60% όλων των ισταμινών που απελευθερώνονται από τα μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Goda, Hoshino Κ, Akiyama Η, Ishikawa Τ, Abe Υ, Nakamura Τ, Otsuka Η, Takeda Υ, Tanimura Α, Toyoda Μ, "Συστατικά σε νεροτσουλήθρα: αναστολείς απελευθέρωσης ισταμίνης από κύτταρα RBL- , Biol Pharm ΒυΙΙ.1999 Dec · 22 (12): 1319-26.


 

 

αντι-ισταμίνη βλάστηση μπιζελιού

2. Λάχανα μπιζελιών (Pisum Sativum)

Τα λάχανα περιέχουν μια υψηλή συγκέντρωση οξειδάσης διαμινών (το ένζυμο που αποικοδομεί την εξωκυτταρική ισταμίνη) κατά τη διάρκεια της κοτυλήδονης φάσης. Όλες οι οικογένειες fabaceae περιέχουν DAO, αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλό, στο μπιζέλι (pisum sativum), στα φακή των culinaris (φακές culinaris) και στα φυτά του ρεβιθιού (cicer arietinum).

Μελέτη: Masini, Emanuela, et al. "Η ισταμινάση δενδρυλλίων ως νέα θεραπευτική προσέγγιση στις αναφυλακτικές και φλεγμονώδεις διαταραχές." The Scientific World Journal 7 (2007): 888-902.

αντι-ισταμίνης κρεμμύδια

3. Κρεμμύδια (Allium Cepa)

Το ταπεινό κρεμμύδι είναι απίστευτα θρεπτικό και σημαντικό προβιοτικό. Τα κρεμμύδια έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης, σταθεροποιούν τα ιστιοκύτταρα και ακόμα χαμηλότερα επίπεδα ισταμίνης εκτός κυτταρικού στο πλάσμα αίματος.

Μελέτη: P. Kaiser, MS Youssouf, SA Tasduq, S. Singh, SC Sharma, GD Singh, VK Gupta, BD Gupta και RK Johri, Αντι-αλλεργικές επιδράσεις φυτικού προϊόντος από Allium Cepa (Bulb) . Απρίλιος 2009, 12 (2): 374-382 .

αντι-ισταμινικό σκόρδο

4. Σκόρδο (Allium Sativum)

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο, είναι εξαιρετικά θρεπτικό, υψηλό σε αντιοξειδωτικά και ένα προβιοτικό. Το σκόρδο έχει επίσης αποδειχθεί ότι αναστέλλει την απελευθέρωση ισταμίνης από μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Hogberg, Bertil. "Ανασταλτική δράση της αλικίνης στην αποκοκκίωση των ιστιοκυττάρων που παράγεται από την ένωση 48/80, απελευθερωτή ισταμίνης από ασκάκη, λεκιθινάση Α και αντιγόνο" Acta Physiologica Scandinavica 44.2 (1958): 157-162.

ΒΟΤΑΝΑ

anti histamine moringa

5. Moringa (Moringa Oleifera)

Το Moringa είναι ένα "σούπερ-φαγητό" που έχει βρει το δρόμο του στα ράφια των υγιεινής διατροφής. Είναι τόσο θρεπτικό που έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για τη θεραπεία του υποσιτισμού. Μια μελέτη έδειξε ότι το Moringa αναστέλλει το 72% όλων των απελευθερωμένων ισταμινών, καθιστώντας το σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό με το Ketitofen.

Μελέτη: Mehta, Anita και Babita Agrawal. "Διερεύνηση του μηχανισμού δράσης του Moringa oleifera για την αντι-ασθματική του δράση". Oriental Pharmacy and Experimental Medicine 8.1 (2008): 24-31.

αντι-ισταμινικό ιερό βασιλικό

6. Άγιος Βασίλειος (Ocimum Tenuiflorum)

Το ιερό βασιλικό είναι ένα βότανο στην οικογένεια των βασιλικών. Έχει μια λεπτή γεύση, και ήπια floral, με μια φυσική γλυκύτητα. Είναι ένα προσαρμογόνο με αντιπαφυκτικές, αντι-ισταμινικές και σταθεροποιητικές ιδιότητες των ιστιοκυττάρων. Ενώ τα αποξηραμένα τσάγια είναι άμεσα διαθέσιμα, δεν υπάρχει τίποτα σαν τη γεύση των φρέσκων βοτάνων που είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Μελέτη: G Sridevi, P Gopkumar, S Ashok, C Shastry. Φαρμακολογική Βάση για την Αντιαναφυλακτική, Αντιισταμινική και Σταθεροποιητική Δραστικότητα των Κυττάρων Ιστού του Ocimum Sanctum. Το Internet Journal of Pharmacology. 2008 Τόμος 7 Αριθμός 1 .

αντι-ισταμινικό θυμάρι

7. Θυμάρι (Thymus Vulgaris)

Το θυμάρι είναι ένα θρεπτικό βότανο με θρεπτικά συστατικά. Έχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, σε συνδυασμό με φλαβονοειδή, που σταθεροποιεί τα μαστοκύτταρα. Έχει επίσης αντιμικροβιακά οφέλη.

Μελέτη: Watanabe, Ιούνιος, Hiroshi Shinmoto, και Tojiro Tsushida."Κουμαρίνη και παράγωγα φλαβονών από οιστραγόνο και θυμάρι ως αναστολείς απελευθέρωσης χημικού μεσολαβητή από κύτταρα RBL-2H3." Bioscience, βιοτεχνολογία και βιοχημεία 69.1 (2005): 1-6.

αντιισταμινικό εστραγκόν

8. Εραζέγος (Αρτεμίσια Δρακούλκουλος)

Το Tarragon έχει μια ευχάριστη γεύση γλυκάνισου. Είναι μια από τις υψηλότερες πηγές αντιοξειδωτικών τροφών μεταξύ βοτάνων. Μια μελέτη δείχνει ότι σταθεροποιεί τα μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Watanabe, Ιούνιος, Hiroshi Shinmoto, και Tojiro Tsushida."Κουμαρίνη και παράγωγα φλαβονών από οιστραγόνο και θυμάρι ως αναστολείς απελευθέρωσης χημικού μεσολαβητή από κύτταρα RBL-2H3." Bioscience, βιοτεχνολογία και βιοχημεία 69.1 (2005): 1-6.

αντι-ισταμινικό χαμομήλι

9. Χαμομήλι (Matricaria Recutita)

Το χαμομήλι συνήθως καταναλώνεται ως τσάι. Φρέσκα λουλούδια είναι συχνά διαθέσιμα και είναι προτιμότερο να στεγνώσουν. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το χαμομήλι ενήργησε με τρόπο εξαρτώμενο από τη δόση για να αναστείλει την απελευθέρωση ισταμίνης από μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Chandrashekhar, VM, et al. "Αντι-αλλεργική δράση του γερμανικού χαμομηλιού (Matricaria recutita L.) σε μοντέλο αλλεργίας με μεσολάβηση μαστοκυττάρων" Journal of etnopharmacology 137.1 (2011): 336-340.

αντι-ισταμινική τσουκνίδα

10. Τσουκνίδα (Urtica Dioica)

Η τσουκνίδα συνήθως καταναλώνεται ως τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ισχυρή αντι-ισταμίνη (που λειτουργεί στον υποδοχέα Η1) και σταθεροποιητή ιστιοκυττάρων.

Μελέτη: Roschek, Bill, et al. "Το εκχύλισμα τσουκνίδας (Urtica dioica) επηρεάζει τους βασικούς υποδοχείς και τα ένζυμα που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα." Phytotherapy research 23.7 (2009): 920-926.

αντι-ισταμινική μέντα

11. Μέντα (Mentha × Piperita)

Τα φλαβονοειδή σε μέντα έχουν βρεθεί ότι έχουν ισχυρή ανασταλτική επίδραση στην ισταμίνη από μαστοκύτταρα. Ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για αλλεργική ρινίτιδα και παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε ως ανταγωνιστής Η2.

Μελέτη: Inoue, Toshio, et αϊ. "Αντιαλλεργικό αποτέλεσμα των φλαβονοειδών γλυκοζιδίων που λαμβάνονται από την Mentha piperita L." Biological and Pharmaceutical Bulletin 25.2 (2002): 256-259 .

αντι ισταμίνη nigella sativa

12. Σπόρος και λάδι Nigella Sativa (Μαύρο Κύμινο)

Το Nigella Satvia ονομάζεται επίσης λουλούδι μάραθο, μαύρο κύμινο, ρωμαϊκό κόλιανδρο και σπόροι κρεμμυδιού. Έχει μια ελαφρώς πικρή βοτανική γεύση παρόμοια με την ρίγανη. Αντι-ισταμίνικό και αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το στρώμα του γαστρικού βλεννογόνου. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ως σπόρος είτε ως λάδι.

Μελέτη: M Kanter, O Coskun, H Uysal, Η αντιοξειδωτική και αντιισταμινική επίδραση του Nigella Sativa και του κύριου συστατικού του, θυμοκινόνη σε ζημία που προκαλείται από αιθανόλη προκαλούμενη από γαστρικό βλεννογόνο, Αρχεία τοξικολογίας, 2006 - Springer.

ΡΙΖΕΣ

αντι ισταμίνη γαλάνια

13. Galangal (Alpinia Galanga)

Το Galangal ονομάζεται επίσης "Thai Ginger" και είναι άμεσα διαθέσιμο στα ασιατικά παντοπωλεία. Έχει μια λεπτή λεπτή γεύση που έχει μια gingery, lemongrass, ελαφρώς floral γεύση. Μια μελέτη δείχνει ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη σταθεροποίηση των ιστιοκυττάρων και στην πρόληψη της αναφυλαξίας.

Μελέτες: Hisashi Matsuda, Toshio Morikawa, Hiromi Managi, Masayuki Yoshikawa, Αντιαλλεργικές αρχές από την Alpinia galanga: Δομικές απαιτήσεις των φαινυλοπροπανοειδών για την αναστολή της αποκοκκίωσης και απελευθέρωσης του ΤΝΡ-άλφα και IL-4 σε κύτταρα RBL-2H3, Bioorganic & Medicinal Chemistry 13, τεύχος 19, 16 Οκτωβρίου 2003, σελίδες 3197-3202.

αντι-ισταμίνη τζίντζερ

14. Τζίντζερ (Zingiber Officinale)

Το τζίντζερ είναι ένα ριζότο που αναστέλλει τις αλλεργικές αντιδράσεις. Έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί ως αναστολέας H2, αλλά μια μελέτη του 2009 δείχνει ότι δρα επίσης ως σταθεροποιητής ιστιοκυττάρων.

Μελέτη: Chen, Bing-Hung, et αϊ. "Αντιαλλεργικό δυναμικό σε κύτταρα RBL-2H3 ορισμένων φαινολικών συστατικών του Zingiber Officinale (Ginger)." Journal of Natural Products72.5 (2009): 950-953.

anti hsitamine ρίζα λωτού

15. Ρίζα Lotus (Nelumbo Nucifera) 

Οι ρίζες Lotus διατίθενται από τα περισσότερα ασιατικά σούπερ μάρκετ. Έχουν ένα ανοσοδιαμορφωτικό αποτέλεσμα με τις ιδιότητες σταθεροποίησης των ιστιοκυττάρων και μια μελέτη διαπίστωσε ότι αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμινών έως και 70%.

Μελέτη: Mukherjee, Debajyoti, et αϊ. "Διερεύνηση των δυνατοτήτων του ριζώματος Nelumbo nucifera στη σταθεροποίηση της μεμβράνης, προστασία των ιστιοκυττάρων, σύνθεση νιτρικού οξειδίου και έκφραση συνδιεγερτικών μορίων." Immunopharmacology and immunotoxicology 32.3 (2010): 466-472 .

αντι-ισταμίνη κουρκούμη

16. Κουρκουμάς ( Curcuma Longa)

Το κουρκούμη είναι το μπαχαρικό που δίνει το χρώμα του, και από μόνο του έχει μια γευστική, σχεδόν τσένταρ γεύση. Τα φρέσκα ριζώματα είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμα και μπορούν να καταψυχθούν και τριμμένα πάνω από τα περισσότερα πικάντικα πιάτα ως καρυκεύματα. Το κουρκούμη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ανέστειλε την ενεργοποίηση των ιστιοκυττάρων.

Μελέτη: Lee, Jun Ho, et αϊ. "Η κουρκουμίνη, ένα συστατικό του curry, καταστέλλει την IgE-μεσολαβούμενη αλλεργική απόκριση και την ενεργοποίηση των ιστιοκυττάρων στο επίπεδο του Syk." Journal of Allergy and Clinical Immunology 121.5 (2008): 1225-1231.

ΦΡΟΥΤΑ-ΚΑΡΠΟΙ

αντι-ισταμινικό ρόδι

17. Ρόδι ( Punica Granatum)

Τα ρόδια έχουν γλυκιά γεύση αλλά είναι γευστικά και χρησιμοποιούνται τόσο σε αλμυρές όσο και γλυκές τροφές. Περιέχουν πολυφαινόλες, όπως τανίνες και ανθοκυανίνες, και είναι υψηλότερες στα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι. Μια μελέτη έδειξε ότι δρουν ως σταθεροποιητές των ιστιοκυττάρων.

Μελέτη: Rasheed, Zafar, et αϊ. "Το πλούσιο σε πολυφαινόλη εκχύλισμα φρούτου ροδιού (POMx) καταστέλλει την προκαλούμενη από PMACI έκφραση προ-φλεγμονωδών κυτοκινών, αναστέλλοντας την ενεργοποίηση των κινάσεων ΜΑΡ και του NF-B σε ανθρώπινα κύτταρα KU812." J Inflamm (Lond) 6 (2009): 1.

αντι ισταμίνης μήλο

18. Μήλα ( Malus Domestica)

Τα θρεπτικά συστατικά των μήλων συγκεντρώνονται στο δέρμα. Τα μήλα δεν είναι τόσο πλούσια σε ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά έχουν ένα ευρύ φάσμα φλαβονοειδών και πολυφαινολών. Μια μελέτη έχει δείξει ότι αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμινών από μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Kanda, Tomomasa, et al. "Ανασταλτικές επιδράσεις της πολυφαινόλης μήλης στην επαγόμενη απελευθέρωση ισταμίνης από κύτταρα RBL-2H3 και μαστοκύτταρα αρουραίου" Bioscience, βιοτεχνολογία και βιοχημεία 62.7 (1998): 1284-1289.

αντι-ισταμινικά κάπαρη

19. Κάππαρη (Capparis Spinosa)

Τα capers προσθέτουν μια πικάντικη γεύση πιπεριού στα πιάτα. Είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της κουρσετίνης. Οι κάππαρες έχουν αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιικές ιδιότητες. Μια μελέτη τους βρήκε επίσης αντιισταμινικά. Η μελέτη διεξήχθη με φρέσκα κάπαρη (δεν διατηρούνται σε ξύδι αλλά διατηρούνται σε αλάτι).

Μελέτη: Trombetta, Domenico, et al. "Αντιαλλεργικό και αντιισταμινικό αποτέλεσμα δύο εκχυλισμάτων μπουμπούκια ανθέων Capparis spinosa L." PTR. Έρευνα φυτοθεραπείας19.1 (2005): 29-33.

Μελέτη: Chong, CY, Abu Bakar, F., Russly, AR, Jamilah, Β. And Mahyudin, ΝΑ, MiniReview. Οι επιπτώσεις της επεξεργασίας τροφίμων στον σχηματισμό βιογενών αμινών, International Food Research Journal 18 (3): 867-876 (2011).

αντι-ισταμινικό mangosteens

20. Μανγκοστάνοι (Garcinia Mangostana)

Τα μαγγουστάνια είναι τροπικά φρούτα μεγέθους μικρών μήλων. Η σάρκα τους αποτελείται από κρεμώδη λευκά κομμάτια με λεπτή, γλυκιά γεύση και λιώνουν στην υφή του στόματος. Διατίθενται όλο και περισσότερο σε σούπερ μάρκετ. Μελέτες δεν δείχνουν μόνο ότι μειώνουν τον δείκτη φλεγμονής c-αντιδρώσας πρωτεΐνης και δρουν ως αντιισταμινική (H1), αλλά επίσης αναστέλλουν την αποκοκκίωση των μαστοκυττάρων.

Μελέτη: Itoh, Tomohiro, et al. "Ανασταλτική επίδραση των ξανθών που απομονώθηκαν από το περικάρπιο του garcinia mangostana L. σε αποκοκκίωση κυττάρων βασεόφιλης λευχαιμίας RBL-2H3 σε αρουραίο" Bioorganic & Medicinal Chemistry 16.8 (2008): 4500-4508 .

Chairungsrilerd Ν, Furukawa Κ, Ohta Τ, et αϊ. Φαρμακευτικές ουσίες δέσμευσης ισταμινεργικών και σεροτονεργικών υποδοχέων από το φαρμακευτικό φυτό Garcinia mangostana. Planta Med 1996 · 62: 471-2

αντι-ισταμίνης ροδακινί

21. Ροδάκινα (Prunus Persica)

Τα ροδάκινα είναι φρούτα καλοκαιριού, γλυκά και ζουμερά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ανέστειλαν αλλεργική φλεγμονή που προήλθε από μαστοκύτταρα.

Μελέτη: Shin, Tae-Yong, et al. "Αντι-αλλεργική φλεγμονώδης δραστηριότητα του καρπού Prunus Persica: Role of calcium and NF-β Β" Food and Chemical Toxicology 48.10 (2010): 2797-2802.

22. Κινέζικο Κυδώνι

Η Pseudocydonia sinensis, το κινέζικο κυδώνι, είναι καρπός της οικογένειας Rosaceae και είναι εγγενής στην Κίνα. Ο καρπός έχει μια διαφορετική ομάδα βιοδραστικών συστατικών με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-φαγούρες δραστηριότητες.

Μελέτη: Osawa, Κ., Et αϊ. "Ανασταλτικές επιδράσεις του κινεζικού κυδωνιού (Chaenomeles Sinensis) στην απελευθέρωση υαλουρονιδάσης και ισταμίνης από μαστοκύτταρα αρουραίου", Natural Medicines 53.4 (1999): 188-193.

ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

blackrice

23. Μαύρο πίτουρο ρυζιού

Το μαύρο ρύζι πιστεύεται ότι έχει πολλά αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια διατροφή 10% μαύρου ρυζιού μείωσε τη φλεγμονή και ανέστειλε την απελευθέρωση ισταμίνης από ιστιοκύτταρα κατά περίπου 32%. Το καστανό ρύζι δεν είχε τα ίδια οφέλη.

Μελέτη:  Κυρ Phil Choi, Sung Phil Kim, Mi Young Kang, Seok Hyun Nam, Mendel Friedman. Προστατευτικές επιδράσεις του πλέγματος μαύρου ρυζιού κατά χημικώς επαγόμενης φλεγμονής του δέρματος ποντικού. Εφημερίδα της Γεωργικής και Τροφίμων Χημείας, 2010; 58 (18): 10007 DOI: 10.1021 / jf102224b

 
mungbean_525px

24. Λάχανα Mung Bean

Μια πρόσφατη εργαστηριακή μελέτη βρήκε βλαστάρια φασολιών (μετά από 48 ώρες ανάπτυξης) για να παρέχει σημαντική προστασία από την αποκοκκίωση των ιστιοειδών κυττάρων και την απελευθέρωση ισταμίνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φλαβονοειδή.

Μελέτη:  Li, Li, et αϊ. "Αντι-αλλεργικές επιδράσεις και συναφή δραστικά συστατικά μολύβδου Vungaradiatus Linn". Food Science and Biotechnology 25.2 (2016): 553-559.