Η Mellifora στηρίζει την έρευνα σε συνεργασία με Επιστημονικά & Νοσηλευτικά Ιδρύματα

Ξεκίνησε η ερευνητική εργασία με τίτλο "Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά προστατεύουν την υγεία μας και συντηρούν τα καλλυντικά μας".

Στόχος της Mellifora είναι να καταφέρει να φτιάξει καλλυντικά χωρίς χημικά συντηρητικά ή άλλες επιβλαβείς ουσίες, πλούσια σε φυσικά και μόνο συστατικά που να χαρίζουν υγεία και ευεξία δίχως παρενέργειες. Έχουμε πετύχει να παράγουμε με μεράκι και φροντίδα αγνά, φυσικά, φυτικά καλλυντικά χωρίς χημικά συντηρητικά και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης. Τώρα, προχωρούμε σε βάθος τη διερεύνηση της αντιμικροβιακής δράσης συστατικών που απομονώνουμε από τα αρωματικά φυτά της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου.

Η έρευνα θα είναι διπλή. Θα ερευνηθεί, αφενός, η αποτελεσματικότητα των συστατικών στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών της επιδερμίδας, οι οποίοι προκαλούν δερματικά προβλήματα ακμής και, αφετέρου, η αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και των μυκήτων μέσα στο ίδιο το καλλυντικό ώστε να αυξηθεί η διατηρησιμότητά του.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μια πρώτη ανακοίνωση θα γίνει στο 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κρήτη. Την έρευνα για την αντιμικροβιακή δράση των φυτικών μας καλλυντικών προϊόντων ανέλαβαν η Δρ. Μαμούχα Σ. και η Δρ. Προμπονά Α., από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», καθώς και ο υποδιευθυντής του μικροβιολογικού τμήματος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) κ Λιάπης Β. Επίσης, μέρος των πειραμάτων θα πραγματοποιηθεί και στο Τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.