Το όραμα της Mellifora

Με αρχή την παραγωγή ποιοτικών χειροποίητων φυσικών προϊόντων, η Mellifora δραστηριοποιείται σε τομείς έρευνας, μεταποίησης και αξιοποίησης των πρώτων υλών του τόπου μας, καθώς και στην εκπαίδευση νέων, ώστε να αξιοποιήσουν ευκαιρίες ειδικών καλλιεργειών στην περιοχή μας και να εφαρμόσουν νέους τρόπους μεταποιητικής αξιοποίησης της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας.

Στόχος γίνεται η παραμονή των νέων στη χώρα μας, δίνοντας ελπίδα στην ανάπτυξη, αξιοποιώντας τους πολύτιμους θησαυρούς της Ελληνικής γης.

Ερευνούμε και αναπτύσσουμε μεθόδους παραγωγής και εκμετάλλευσης ποιοτικών φυσικών προϊόντων όπως το μέλι, το κερί, την γύρη, την πρόπολη, το δηλητήριο της μέλισσας, τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα, τους καρπούς της γης. Ερευνούμε και αναπτύσσουμε μεθόδους αξιοποίησης των προϊόντων αυτών είτε αυτούσια, είτε αποξηραμένα είτε μεταποιημένα σε πλούσια φυσικά καλλυντικά, αγνά, αποτελεσματικά, θεραπευτικά σκευάσματα και πολύτιμα προϊόντα που θα μας μεταφέρουν σαν χάδι το απόσταγμα της φύσης.

Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση της Ελληνικής Γης, η πρωτογενής και η δευτερογενής παραγωγή με χρήση των Καλών Πρακτικών, η σωστή διαχείριση, καθώς και η εξαγωγή των ποιοτικών προϊόντων στις αγορές που αναγνωρίζουν την ποιότητα, θα στηρίξουν την χώρα μας σε δύσκολους καιρούς και θα τη βοηθήσουν να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα.

Οι άνθρωποι της Mellifora, γνωρίζουμε ότι η φύση διαθέτει τα όπλα της υγείας, της ευεξίας, της θεραπείας, της ανανέωσης. Τα κρύβει μέσα στα συστατικά μιας μεγάλης ποικιλίας φυτών. Ειδικά ο τόπος μας διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες βιοποικιλότητες στον κόσμο. Πιστεύουμε πως αν καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε την ισορροπία και την συνέργεια των πολύτιμων συστατικών των φυτικών πρώτων υλών που απλόχερα μας προσφέρει η φύση, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την χρήση χημικών ουσιών και βιομηχανικά επεξεργασμένων συστατικών, στην καθημερινότητά μας.

Οι ουσίες που περιέχονται στα φυτά, δρουν συνεργατικά, ποτέ μόνες τους και μάλιστα στη σωστή αναλογία. Ποτέ απομονωμένες. Όταν τις απομονώνουμε τότε η δράση τους,  εκτός από το τυχόν καλό αποτέλεσμα, έχει και παρενέργειες. Η σύνθεση ουσιών μέσω της τεχνολογίας δεν μπορεί να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς παρενέργειες,  με αυτό που δίνουν τα εκατοντάδες συστατικά ενός φυσικού φυτικού εκχυλίσματος.

Γνωρίζουμε ακόμη, τις κακές παρενέργειες που φέρνουν στην υγεία μας τα χημικά πρόσθετα και συντηρητικά που αναγκαστικά προστίθενται στα βιομηχανικά εμπορικά προϊόντα για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους στο ράφι. Αρχή μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις δραστικές εκείνες ιδιότητες των βοτάνων που θα συντελέσουν στην διατήρηση των σκευασμάτων μας για ένα εύλογο διάστημα μέχρι την κατανάλωσή τους χωρίς τη χρήση χημικών συντηρητικών. Θεωρούμε ότι το κόστος την μικρής ημερομηνίας λήξης, αντισταθμίζεται από την ποιότητα που θα προσφέρουν τα σκευάσματα της Mellifora στους φίλους που επιζητούν και εμπιστεύονται το πραγματικά φυσικό.

Έτσι, δημιουργήθηκε η μη κερδοσκοπική εταιρία «Mellifora MKE» από φίλους που συμμερίζονται τα οράματά μας και στηρίζουν αφιλοκερδώς το έργο μας, είτε με τις ιδέες τους και τις κατευθύνσεις τους, είτε με την συνεργατικότητα και την αποδοχή των προδιαγραφών μας.

Ελπίζουμε ότι και σεις συμμερίζεστε και θα στηρίξετε τους στόχους μας, είτε συμμετέχοντας στην κοινή μας προσπάθεια με ιδέες, συμβουλές και  με συνεργασίες, είτε απολαμβάνοντας την ποιότητα των προϊόντων που με τόση αγάπη ετοιμάζουμε για σας.

Η ομάδα μας

Η συνέργεια φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα, πολύ περισσότερο από το αθροιστικό αποτέλεσμα της δουλειάς του καθενός από μας.
Γρηγόρης
Γρηγόρης Founder & CEOzefyros112@gmail.com
Βιβή
ΒιβήCoFounderbb1974@yahoo.gr
Διονυσία
ΔιονυσίαCoFounderdeniza@outlook.com.gr
Μίλτος
ΜίλτοςCoFoundermiltiorfa@gmail.com
Αιμιλία
ΑιμιλίαCoFoundermiltiorfa@gmail.com
Νίκος
ΝίκοςCoFoundernikolameli@gmail.com
Fri Feb 12 20:47:00 +0000 2021

Ας κάνουμε τις καρδιές να ανθίσουν! - https://t.co/ZX3Pi1EksN https://t.co/oLOPdoIk9Y

Newsletter