Το Ξεκίνημα. Το εργαστήρι της φύσης στις πλαγιές του Ολύμπου.

2012. Λιτόχωρο. Η αγάπη της μέλισσας

Η αγάπη μας για τη μέλισσα και το μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή αυτού του θαυμαστού εντόμου, ήταν η κινητήρια δύναμη που μας οδήγησε στα μονοπάτια της φύσης, της συλλογής των αρωματικών της δώρων και της δημιουργίας φυσικών προϊόντων από αυτά.  

"Τις μέλισσες δεν τις συνάντησα στην εξοχή, ανάμεσα στα λουλούδια, μια ανοιξιάτικη μέρα σε ένα ανθισμένο περιβόλι. Όχι. Τις συνάντησα ανάμεσα στα φύλλα ενός βιβλίου, όταν ήμουν φοιτητής, σε μια βιβλιοθήκη όταν τυχαία βρέθηκε μπροστά μου ένα μελισσοκομικό βιβλίο! "Πρακτική Μελισσοκομία" του Βλ. Δερματόπουλου. Παρ΄ όλο που ήμουν ένα παιδί της πόλης, ένα ξεφύλλισμα ήταν αρκετό για να ανάψει μια σπίθα μέσα μου. Διαβάζοντας αυτό το καλογραμμένο βιβλίο, άνοιξε μια πόρτα στη ζωή μου. Χρόνο με το χρόνο έζησα από κοντά πλέον τη Μέλισσα. Γνώρισα κι αγάπησα, όχι μόνο το όμορφο αυτό έντομο και την θαυμαστή πολιτεία του, αλλά προσέγγισα με αγάπη ολόκληρη τη φύση, τον ήλιο, τα βουνά, τα χόρτα, τα λουλούδια, τα χρώματα, τα σύννεφα, τη βροχή κι ένιωσα όχι μόνο την ομορφιά του κόσμου, αλλά και την συγγένεια που με συνδέει με το κάθε φύλλο, το κάθε πετράδι, την κάθε ψυχή αυτής της γης. Είναι κοσμογονικό συναίσθημα όταν, ξαπλωμένος κάτω από ένα κλαδί πεύκου, νιώθεις τις πευκοβελόνες να γέρνουν πάνω σου και να σου μιλάνε..." (από τις σημειώσεις του Γρηγόρη Καλόμοιρου)

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας καλλυντικά και βάλσαμα στις πλαγιές του Ολύμπου με την οικογένεια... Σπιτικές συνταγές, πολύ διάβασμα, πειραματισμοί, δοκιμές, επιτυχίες!  Τα σκευάσματα που δημιουργήσαμε, πρώτα αγαπήθηκαν από τους δικούς μας ανθρώπους, οι συνταγές διορθώθηκαν, εμπλουτίστηκαν, και λίγο λίγο διαδόθηκαν σε όλο και ευρύτερους κύκλους. Μια καθαρά οικογενειακή δραστηριότητα, που ξεκίνησε στο Λιτόχωρο το 2012, ανάμεσα στα μελίσσια, στα λουλούδια και στα αρώματα.

Οι παλιές συνταγές των παππούδων και των γιαγιάδων μας, οι σύγχρονες πληροφορίες και τεχνικές, η επιστήμη της Χημείας, το ερευνητικό μας δαιμόνιο και η δική σας αναγνώριση και αγάπη, συνεργάζονται στη δημιουργία αυτών των πλούσιων και ποιοτικών καλλυντικών. Αρχικά με το όνομα "Μέλισσα & Απόσταγμα", το εργαστήριο της φύσης στις πλαγιές του Ολύμπου μοίραζε με την κάθε σταγόνα το χάδι της φύσης. Η πρόπολη και το μέλι συνδέθηκαν με το απόσταγμα των βοτάνων και των αρωματικών φυτών. Στόχος να μην προστεθεί ούτε σταγόνα βιομηχανικού χημικού πρόσθετου, ούτε σταγόνα χημικού συνθετικού συντηρητικού. Χρειάστηκαν πολύμηνες έρευνες και δοκιμές για να βρεθεί η σωστή κι αποτελεσματική αναλογία πρόπολης και αιθέριων ελαίων που θα συντηρούν τα σκευάσματα για λίγους μήνες μέχρι την κατανάλωσή τους.

Το Μέλισσα & Απόσταγμα, μετά από μια επιτυχημένη πορεία δύο χρόνων, απέκτησε διεθνές πρόσωπο και ταυτότητα. Έγινε Mellifora. Άλλαξε το σήμα,  τα χρώματα και  το λογότυπο ώστε να αναγνωρίζεται κι απ΄ όσους αγάπησαν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα εκτός Ελλάδας. 

Mellifora!   Το όνομα που φέρνει στο νου το μέλι και το θαυμαστό, αγαπημένο έντομο που φέρει το μέλι, τη μέλισσα. Apis Mellifera. Φέρνει στο νου  τα λουλούδια, τα βότανα και τα αρώματα της φύσης. Τώρα θα φέρνει στο νου  και τα πολύτιμα φυσικά χειροποίητα καλλυντικά και σκευάσματα που κλείνουν μέσα τους τα μυστικά της κυψέλης και τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων!

Στις 21/1/2015 ιδρύεται "αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία". Φίλοι που αγκάλιασαν την προσπάθεια από την αρχή και μοιράστηκαν το όραμά μας θέλησαν να μας στηρίξουν προσφέροντας τη βοήθειά τους και τις ιδέες τους. Από τότε, η Mellifora άρχισε να εξελίσσεται σύμφωνα με το όραμά της.

Fri Feb 12 20:47:00 +0000 2021

Ας κάνουμε τις καρδιές να ανθίσουν! - https://t.co/ZX3Pi1EksN https://t.co/oLOPdoIk9Y

Newsletter