Το μελισσοκομείο της Mellifora

Η αγάπη μας για τη μέλισσα και το μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή αυτού του θαυμαστού εντόμου, ήταν η κινητήρια δύναμη που μας οδήγησε στα μονοπάτια της φύσης, της συλλογής των αρωματικών της δώρων και της δημιουργίας φυσικών προϊόντων από αυτά.  

Το μελισσοκομείο μας παραμένει σταθερά στις πλαγιές του Ολύμπου, χωρίς μετακινήσεις από τόπο σε τόπο, γιατί δεν επιδιώκουμε την ποσότητα αλλά την ποιότητα των φυσικών αποσταγμάτων.

Έτσι, το μέλι που παράγουμε συλλέγεται από τις μέλισσες σιγά σιγά, από τα πρώτα ανοιξιάτικα βότανα και άνθη μέχρι τις τελευταίες φθινοπωρινές ανθοφορίες αυτού του μοναδικού σε βιοποικιλότητα τόπου. Το αφήνουμε στην κυψέλη μέχρι να σφραγιστεί τελείως από τις μέλισσες, και φέρει πυκνή και πλούσια γεύση, βαθύ χρώμα και μοναδικό άρωμα. Αυτό το μελισσοκομικό απόσταγμα προσφέρουμε στην υγειά σας, είτε αυτούσιο είτε συνδυασμένο με τόσα άλλα πολύτιμα συστατικά της κυψέλης και της φύσης, δημιουργώντας καλλυντικά και θεραπευτικά προϊόντα. 

Η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το άρθρο είναι μοναδική. Αποτυπώνει την αποφασιστικότητα, την εργατικότητα αλλά και τη συνεργατικότητα της μέλισσας την ώρα της πιο έντονης προσπάθειας για επιβίωση και αναπαραγωγή: τη σμηνουργία. Ένας πληθυσμός μελισσών, πλήρως συντονισμένος και συνεργαζόμενος, εγκαταλείπει την κυψέλη, το καταφύγιο της ασφάλειας, και κρέμεται στο κενό εκτεθειμένο σε πολλούς κινδύνους. Τελικά θα καταφέρει να βρει νέο ασφαλές καταφύγιο που θα το βοηθήσει να επιβιώσει και να δημιουργήσει τη νέα οικογένεια;

Διακινδύνευση & Επιβίωση. Ίσως ο μόνος δρόμος για την εξέλιξη της ζωής.