Έρευνα & Ανάπτυξη

Στη συνέχεια της έρευνάς μας και μετά τις παρουσιάσεις στα συνέδρια για την αντιβακτηριακή (15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βοτανικής Εταιρίας) και αντιμυκητιακή (7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Μυκητολογίας) δράση των φυτικών εκχυλισμάτων που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή των καλλυντικών στην Mellifora, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ερευνητική εργασία που είχαμε υποβάλει στο περιοδικό «Δελτίον Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας» έγινε δεκτή και θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος.

Η εργασία συντάχθηκε από τους Δρ. Μαμούχα Σταυρούλα και Δρ. Προμπονά Αναστασία και πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.

Συμμετέχουμε με ανακοίνωση των ερευνητικών μας αποτελεσμάτων στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Μυκητολογίας, 3-5 Νοεμβρίου 2017. Το θέμα του συνεδρίου είναι: "Μυκητιακές λοιμώξεις: μια συνεχής πρόκληση"

Περίληψη:

ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ CANDIDA ALBICANS

Μαμούχα Σ. (1), Λιάπης Β. (2), Προμπονά Α. (1)

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα το 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, όπου παρουσιάστηκε το πρώτο κομμάτι της επιστημονικής έρευνας που διεξάγει η Mellifora σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσε η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Η Δρ. Μαμούχα Σταυρούλα παρουσίασε μέρος των πειραματικών αποτελεσμάτων από την εργασία μας "Τα Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά αποτελούν τη βάση για την δημιουργία φυσικών καλλυντικών προϊόντων". Η παρουσίαση πήγε πολύ καλά, οι παρευρισκόμενοι επιστήμονες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και υπέβαλαν ερωτήσεις καθώς και τα συγχαρητήριά τους.

Ελληνική φυτική βιοποικιλότητα: Αξιοποίηση αντιμικροβιακής δράσης αιθερίων ελαίων και εκχυλισμάτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Μαμούχα Σ. (1), Λιάπης Β. (2), Προμπονά Α. (1)

(1) Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, 15341 Αγ. Παρασκευή, Αττική, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(2) Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Μονής Πετράκη 10-12, 11521 Αθήνα, Αττική

Previous Next

Ξεκίνησε η ερευνητική εργασία με τίτλο "Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά προστατεύουν την υγεία μας και συντηρούν τα καλλυντικά μας".

Στόχος της Mellifora είναι να καταφέρει να φτιάξει καλλυντικά χωρίς χημικά συντηρητικά ή άλλες επιβλαβείς ουσίες, πλούσια σε φυσικά και μόνο συστατικά που να χαρίζουν υγεία και ευεξία δίχως παρενέργειες. Έχουμε πετύχει να παράγουμε με μεράκι και φροντίδα αγνά, φυσικά, φυτικά καλλυντικά χωρίς χημικά συντηρητικά και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης. Τώρα, προχωρούμε σε βάθος τη διερεύνηση της αντιμικροβιακής δράσης συστατικών που απομονώνουμε από τα αρωματικά φυτά της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου.

Previous Next

Στη προσπάθεια βελτίωσης των προϊόντων μας και στην εξεύρεση και τυποποίηση νέων προϊόντων, η Mellifora προβαίνει σε ειδικές ερευνητικές μελέτες. Σ΄ αυτό το στάδιο, μελετάμε την επίδραση της πρόπολης στη μικροβιακή ανάπτυξη και το κατά πόσο μπορεί αυτή να προστατέψει τα προϊόντα μας από την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων. Ελέγχουμε ακόμη τις παραγωγικές μας διαδικασίες και τις βελτιώνουμε ώστε να αυξήσουμε την αντοχή των προϊόντων μας στο χρόνο, χωρίς να προσθέσουμε χημικά συντηρητικά.

Previous Next

Το Νοέμβριο του 2014 ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης νέων του Δήμου μας σε θέματα μεταποίησης πρώτων υλών του τόπου μας. Συγκεκριμένα, η Mellifora - σε συνεργασία με το Λύκειο Κονταριώτισσας - εκπαιδεύει μαθητές στην κατασκευή σαπουνιών από ελαιόλαδο, κρασιού από μέλι, μπύρας από μέλι και άλλων προϊόντων. Οι νέοι μαθαίνουν τις διαδικασίες παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης της παραγωγής τους. Οι συναντήσεις γίνονται στο Χημείο του Λυκείου κάθε Σάββατο ή Κυριακή. Οι μαθητές διάλεξαν το λογότυπο "Άρωμα Ολύμπου" για τα προϊόντα τους. Το χρονικό των συναντήσεων καταγράφεται ημερολογιακά στη διεύθυνση: www.facebook.com/AromaOlympou. Μια συλλογή φωτογραφιών και βίντεο καταγράφει όλα τα σεμινάρια.

Fri Feb 12 20:47:00 +0000 2021

Ας κάνουμε τις καρδιές να ανθίσουν! - https://t.co/ZX3Pi1EksN https://t.co/oLOPdoIk9Y

Newsletter