e-shop

Email

Βάμμα Πρόπολης Πυκνό 7ml

Απολυμαντικό - Θεραπευτικό - επουλωτικό για δερματικές και στοματικές παθήσεις, για το λαιμό, το στομάχι και το ανοσοποιητικό.

Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή / λ.:
Εκπτωση
Τιμή πώλησης 7,00 €
Περιγραφή

Το πυκνό βάμμα πρόπολης, παρασκευάζεται με υπομονή από δική μας πρόπολη, μαζεμένη από τις πλαγιές του Ολύμπου. Κατά τη διαδικασία παρασκευής του βάμματος, δεν θερμαίνεται η πρόπολη πάνω από τους 30 βαθμούς. Αντί για θέρμανση, η εκχύλιση γίνεται σε διάρκεια 2 μηνών σε πολύ καθαρή πόσιμη αλκοόλη 85 βαθμών. Στο χρονικό αυτό διάστημα, εκχυλίζονται όλα τα πολύτιμα θεραπευτικά συστατικά της πρόπολης δίχως να ταλαιπωρηθούν ή να καταστραφούν οι ιδιότητές τους. Το μπουκαλάκι περιέχει 7 ml βάμμα πρόπολης κατάλληλο για πόση και για εξωτερική επάλειψη. Περιέχει σταγονόμετρο.

Τρόπος χρήσης του πυκνού βάμματος

Εξωτερικά: επάλειψη μιας σταγόνας στο πάσχον σημείο (πληγή, άφτη, έρπη, έγκαυμα, παρανυχίδα)
Για το λαιμό: ενστάλαξη 3 σταγόνων βάμματος βαθιά στον λαιμό ή αν ενοχλεί η μεγάλη πυκνότητα, αναμείξτε τις σταγόνες σε μια κουταλιά του γλυκού μέλι,  ή βοτανικό αντιβηχικό σιρόπι της Mellifora, ή άλλο ποτό (πχ ρακί, ή κονιάκ). Στόχος είναι να παραμείνει στον λαιμό για λίγο και όχι να καταποθεί κατευθείαν στο στομάχι.
Για το ανοσοποιητικό και το στομάχι: πιείτε λίγο νερό με 2-3 σταγόνες βάμματος, δύο φορές την ημέρα με άδειο στομάχι. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε το αραιό διάλυμα πρόπολης που είναι καταλληλότερο για το σκοπό αυτό μια και δεν λερώνει το ποτήρι.

 

Τι είναι η Πρόπολη: 

Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και απολυμάνουν το εσωτερικό της κυψέλης τους. Συλλέγεται από τους μελισσοκόμους απευθείας από την κυψέλη και χρησιμοποιείται είτε αυτούσια, είτε διαλύεται σε οινόπνευμα 85 βαθμών. Από το βάμμα αυτό παρασκευάζονται πολλά θεραπευτικά σκευάσματα και καλλυντικά.

Ιδιότητες της πρόπολης:

Απολυμαίνει το στόμα και τον φάρυγγα, θεραπεύει τον πονόλαιμο, προλαβαίνει την αμυγδαλίτιδα, αυξάνει την δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος, επουλώνει πληγές εσωτερικά και εξωτερικά του οργανισμού

Θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης αναλυτικά.

Η πρόπολη και ορισμένα από τα συστατικά της έχουν πολλές βιολογικές και φαρμακολογικές ιδιότητες. Οι βακτηριοστατικές ιδιότητές είναι ισοδύναμες με τα αντιβιοτικά. 
Η πρόπολη έχει τοπικά αναισθητικά χαρακτηριστικά. Επουλώνει τις πληγές και βοηθάει στην ανάπλαση των ιστών (σχετικά με εγκαύματα δευτέρου βαθμού, εκζέματα κτλ). Είναι πολύ αποτελεσματική στην υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, όπου καταπολεμά τις διάφορες λοιμώξεις και την κακοσμία. Βοηθάει στη θεραπεία κρυολογημάτων, πονόλαιμων, χρόνιων φαρυγγίτιδων, άφθων, γαστρεντερίτιδας, κολίτιδας, έλκη στομάχου και ισοφάγου. 
Όλοι οι τύποι πρόπολης έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Καταπολεμά μεγάλο φάσμα βακτηρίων. Η παράλληλη χορήγηση της πρόπολης με τα αντιβιοτικά μειώνουν τις βλάβες, που προκαλούν τα τελευταία στον οργανισμό. Η πρόπολη δρα στο σταφυλόκοκκο, στο στρεπτόκοκκο, που είναι υπεύθυνοι για μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.
Λόγω της αντιικής της δράσης δρα προληπτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη .
Η επιστημονική έρευνα έχει αποσαφηνίσει πλήρως τις αξιόλογες αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητές της, χάρη στις οποίες έχει βρει πλήθος εφαρμογών στη σύγχρονη θεραπευτική και κοσμητολογία.

Προσφέρουμε την πρόπολη σε πέντε σκευάσματα:

  1. πυκνό βάμμα για όλες τις χρήσεις (εσωτερική και εξωτερική χρήση) σε 7 ή 10 ml
  2. αραιό βάμμα για το λαιμό, το στομάχι και το ανοσοποιητικό
  3. ρινικό διάλυμα με βότανικά εκχυλίσματα
  4. αντιγριπικό διάλυμα πρόπολης και βοτάνων για το ανοσοποιητικό.
  5. κεραλοιφή πρόπολης για δερματικά προβλήματα

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.

Newsletter